Διημερίδα με θέμα «Φυσικοί Κίνδυνοι στα Ιόνια Νησιά: Προκλήσεις, Απειλές, Ευκαιρίες» [6,7 Ιουλίου 2023]

ShareThis
Δημοσίευση: 05-07-2023 14:27 | Προβολές: 1189
gr  pdf.png  Πρόγραμμα Διημερίδας
Mέγεθος: 235.74 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το Ινστιτούτο Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Φυσικοί κίνδυνοι στα Ιόνια Νησιά: Προκλήσεις, απειλές, ευκαιρίες». Η διημερίδα θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Ιουλίου 2023 στη Γ2 Αίθουσα εκδηλώσεων -πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων-, Λεωφόρος Στυλιάνου Τυπάλδου στο Ληξούρι και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Λαέρτης», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Στο πλαίσιο της διημερίδας εκπρόσωποι των αρμόδιων εθνικών φορέων και πανεπιστημίων θα ενημερώσουν τους πολίτες των Ιονίων Νήσων για τις σύγχρονες εξελίξεις στο πεδίο των φυσικών κινδύνων. Τέλος, εκπρόσωποι των υπηρεσιών της πολιτικής προστασίας των Ιονίων Νήσων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα της Περιφέρειας και θα πραγματοποιηθεί εκτενής ανταλλαγή απόψεων όσο αφορά θέματα φυσικών καταστροφών από τους συμμετέχοντες. 

Το καλωσόρισμα στη διημερίδα θα γίνει από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων κ. Μάρκο Αυλωνίτη, Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν: 
- η κα. Ροδή Κράτσα, Περιφερειάρχης  Ιονίων Νήσων,
- Εκπρόσωπος ΠΕΔΙΝ
- ο κ. Γιώργος Κατσιβέλης, Δήμαρχος Ληξουρίου
- ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου,  Καθηγητής, κ.  Ανδρέας Φλώρος
- ο Καθηγητής, κ. Διονύσιος Μουζάκης, από τη Στρατιωτική Σχολή  Ευελπίδων

 


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας