Συμμετοχή ερευνητικής ομάδας Ι.Π. σε Συνάντηση Εργασίας με τίτλο “2023 Sensemaking with Projects Workshop” στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΙΤ-HEI Initiative

ShareThis
Δημοσίευση: 10-11-2023 10:21 | Προβολές: 3186
image

Στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Διήμερη Δράση – Συνάντηση Εργασίας με τίτλο “2023 Sensemaking with Projects Workshop” από την Πρωτοβουλία Δράσεων για τα ΑΕΙ (HEI Program) του European Institute for Innovation and Technology (EIT). Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας στο Κτίριο του Εθνικού Κέντρου Ερευνών.  

Στο πλαίσιο της δράσης, συγκεντρώθηκαν μέλη των έργων που έχουν λάβει χρηματοδότηση στον δεύτερο κύκλο (cohort 2), τα στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Έργων της Πρωτοβουλίας από τις 8 Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας (KICs) του ΕΙΤ και άλλοι βασικοί ενδιαφερόμενοι από το EIT.  

Στο πλαίσιο της διήμερης δράσης, τα στελέχη της Κοινότητας Γνώσης του EIT πρόσφεραν μια σειρά εργαστηρίων που στόχευαν στον εντοπισμό προκλήσεων από τους συμμετέχοντες, ώστε να αναπτύξουν ανταγωνιστικές στρατηγικές για την επίτευξη των βασικών στόχων που έχει θέσει η Πρωτοβουλία Δράσεων για τα ΑΕΙ (HEI Program) του EIT 

H κοινοπραξία που διαχειρίζεται το έργο DIN-ECO (Boosting Digital Innovation and Transformation Capacity of HEIs in an Entrepreneurial ecosystem), με συντονιστή το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στην διήμερη δράση με τρεις (3) εκπροσώπους: την επιστημονικά υπεύθυνη της κοινοπραξίας, Αδαμαντία Πατέλη, Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π, τον Παναγιώτη Βλάμο, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π και Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) και τον Ναούμ Μυλωνά, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Τουρισμού του Ι.Π. 

Τα στελέχη του Ι.Π κατά την παραμονή τους στην Μπολόνια είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την θερμοκοιτίδα και επιταχυντή “Almacube” του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (Ιταλία), το οποίο αποτελεί έναν από τους 9 εταίρους της κοινοπραξίας DIN-ECO. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, τα στελέχη του Ι.Π ήρθαν σε επικοινωνία με τα στελέχη και τους συμμετέχοντες της πανεπιστημιακής δομής και συζήτησαν ιδέες για μελλοντικές δράσεις στα πλαίσια της Φάσης 2 του έργου DIN-ECO. 


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας